Česko-slovenské derby zvládly naše reprezentantky bez ztráty setu

V Budapešti se v rámci přípravného turnaje před kvalifikací na ME 2023 utkala v pořadí druhém utkání (včerejší úvodní utkání SVK - HUN 3:2) naše reprezentace se Slovenkami.

Česká republika – Slovensko 3:0 (25:19, 25:19, 25:18)  

Sestavy:

Česká republika: Kossányiová, Koulisiani, Orvošová, Mlejnková, Šimáňová, Valková, libero Digrinová. Střídaly: Kojdová, Pavlíková

Slovensko: Radošová, Hrušecká, Šunderlíková, Žernovič, Abrahámová, Koseková, libero Jančová. Střídaly: Fričová, Palgutová, Pállová, Ovečková

Statistika ZDE

České ohlasy po utkání:

Michaela Mlejnková, smečařka: „Hrálo se mi suprově a myslím si, že jsme to zvládly týmovým výkonem. Pomohly jsme si hodně na servisu, což bylo podle mě klíčové, protože Slovenky nemohly hrát tak, jak by asi potřebovaly. Možná bychom mohly o trochu lépe přihrávat a určitě je na čem pracovat, ale myslím si, že v tom zatížení, ve kterém jsme byly, jsme to zvládly dobře. Jsem ráda, že jsme vyhrály 3:0 a chválím celý tým. Zítřejší utkání proti Maďarkám nebude lehké a myslím si, že se na něj musíme připravit velmi dobře a určitě se podíváme i na video. Osobně si pamatuji dvě nebo tři hráčky, takže to pro mě bude i trochu nové, ale určitě to zvládneme.

Gabriela Orvošová, univerzálka: „Hrálo se mi fantasticky. Ze začátku byl zápas trochu nervóznější, ale pak jsme začaly tlačit na servisu a lépe bránit. Zítra budeme hrát proti Maďarkám, které dobře známe. Hrajeme s nimi každý rok a ve čtvrtek jsme proti nim hrály přátelský zápas. Myslím si, že to zvládneme.

Giannis Athanasopoulos, trenér: „S výsledkem jsem velmi spokojený. Během zápasu jsme prošli několika složitými momenty a všechny jsme zvládli. Byli jsme velmi agresivní na podání a to nám velmi pomohlo. Naše obrana na bloku by mohla být lepší, ale máme ještě týden a zítřejší zápas, abychom se v této činnosti před kvalifikací na evropský šampionát zlepšili. Celkově jsem velmi spokojen s tím, co předvádí všech 15 hráček, které tady jsou. Líbí se mi jejich přístup a práce.

Popis utkání:

Začátek utkání byl zcela vyrovnaný, ale díky velmi dobrému útoku a úspěšné obraně získaly české volejbalistky náskok, který i přes několik chyb na podání udržely a celý první set získaly poměrem 25:19.

Do druhého setu vstoupily soupeřky o mnoho lépe, vedly dokonce 4:10. Pak ale svěřenkyně Athanasopoulose, i díky podání Kossányiové a trpělivé hře, začaly náskok rychle stahovat. V setu měl náš tým opět o něco úspěšnější útok (za dva sety pouze jedna chyba), když se prosazovalo hlavně trio Mlejnková, Orvošová a Kossányiová.

Třetí set se podobal průběhem setu druhému, opět si Slovenky vypracovaly vedení, tentokrát však pomohly sériemi na podání Orvošová a Koulisiani. Posledně jmenovaná pak předvedla ukázkový jednoblok na středu sítě a celé utkání tak Češky dovedly do rychlého konce.

MVP utkání byla smečařka Michaela Mlejnková s 16 body.

Turnaj zakončí náš tým v neděli od 18:00 proti domácí reprezentaci Maďarska.

 

Autor: Miloslav Javůrek