České volejbalistky čeká ve čtvrtek v Prostějově boj o postup do finále GEL

České volejbalistky se už zítra, tj. v pondělí 13. června 2022, v poledne sejdou v Prostějově, aby se připravily na semifinálovou bitvu CEV Volleyball European Golden League 2022 proti Rumunsku. První trénink reprezentačního družstva je na programu ve Sportcentru DDM v pondělních odpoledních hodinách. K zápasu o postup do finále pak Češky nastoupí ve čtvrtek 16. června od 18 hodin. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal.

České volejbalistky v posledních ročnících Golden League válí. Pod trenérem Giannisem Athanasopoulosem soutěž v roce 2019 vyhrály, loni skončily čtvrté. Ročník 2020 byl kvůli koronavirové pandemii zrušen. Přestože je český tým letos plný nových tváří, už před posledním zápasem ve skupině si zajistil postup do semifinále a také domácí prostředí pro první vyřazovací duel. „Jsme rádi, že se bude hrát v Prostějově, že to bude doma. Doufám, že odčiníme prohru s Chorvatskem v posledním zápase ve skupině a odvděčíme se fanouškům,“ přeje si reprezentační smečařka Eva Svobodová. Pro český výběr bude stejně jako v ostatních domácích zápasech důležitá divácká kulisa. Trenér Giannis Athanasopoulos věří, že jeho svěřenkyně požene za vítězstvím v prostějovském Sportcentru DDM minimálně stejné množství diváků, jako tomu bylo v Karlových Varech a ve Zlíně. „Potřebujeme, pokud možno, plnou halu v zádech. Pevně doufám, že přijdou všichni čeští fanoušci a podpoří nás, protože chceme postoupit do finále evropské Zlaté ligy.

Přidává se i kapitánka českého reprezentačního družstva Michaela Mlejnková. „Postup do semifinále je super úspěch. Chtěla bych do Prostějova pozvat diváky, protože jejich podporu budeme moc potřebovat. Těšíme se na ně.

Diváci, kteří nebudou moci podpořit české volejbalistky přímo na místě, mohou fandit alespoň na dálku. Utkání vysílá v přímém přenosu ČT sport. Vítěz duelu Česko - Rumunsko vyzve lepšího z dvojice Francie - Chorvatsko.

Nominované hráčky na VT a GEL v Prostějově:

Blažková Lucie blokařka
Jehlářová Magdalena blokařka
Koulisiani Ela blokařka
Trnková Veronika blokařka
Digrinová Daniela libero
Dostálová Veronika libero
Baumruková Tiziana nahrávačka
Grabovská Květa nahrávačka
Valková Kateřina nahrávačka
Bukovská Magdalena smečařka
Faltínová Klára smečařka
Mlejnková Michaela smečařka
Pavlíková Denisa smečařka
Svobodová Eva smečařka
Orvošová Gabriela univerzálka

Realizační tým:

Athanasopoulos Giannis hlavní trenér
Hroch Martin asistent trenéra
Zarczynski Mateusz asistent trenéra
Filipecki Lukasz kondiční trenér
Sezemský Petr statistik
Pachmanová Michaela fyzioterapeut
Skála Radek masér
Bartovičová Radka lékař
Brečka Jakub týmový manažer
Javůrek Miloslav týmový manažer

 

Autor: Štěpán Sedláček