Do odvet v základní skupině GEL vstupují naši volejbalisté bez porážky

Základní skupina letošní Golden European League se překlopila do druhé poloviny a nás může těšit, že náš reprezentační výběr mužů, i přes velké omlazení, ještě nepoznal hořkost porážky. Po vítězství v Estonsku, navázal domácí výhrou proti Belgii a svoji formu potvrdil dalším vítězství na soupeřově palubovce, v Lotyšsku. A právě Lotyše přivítáme v sobotu v Karlových Varech.

V posledním zápase v Lotyšsku trenér Novák poslal do boje na pozici univerzála nováčka Marka Šotolu a ten nezklamal. Spolu s Martinem Lickem tvrdil „muziku“ na servisu a v útoku uhrával důležité míče. Celkově náš tým předvedl kompaktní výkon a až na lehkou ztrátou koncentrace v třetím setu nedal domácím šanci. Přestože byl trenér Novák po utkání v Lotyšsku spokojen, ví, že domácí zápas se stejným soupeřem může být úplně jiný. „Jak jsme jim povolili ve třetím setu, ukázali Lotyši, že volejbal hrát umí. Nesmíme podlehnout pocitu, že to doma půjde samo a musíme opět na ně tlačit od začátku utkání.“  Na domácí zápas s Lotyšskem se bude muset náš trenér obejít bez prvního nahrávače Kuby Janoucha. Z trojice nahrávačů (Bartůněk, Srb a Piskáček) trenér v pátek vybere dva, kteří budou sobotní zápas režírovat.

„Samozřejmě bychom chtěli potvrdit dobrý výkon z Lotyšska. Tento zápas pro nás bude strategický, co se týče postavení v tabulce. Poslední výsledky nám totiž můžou nahrát a přiblížit nás k vysněnému cíli, tedy k postupu do Final Four. Připravíme se co nejlépe a zkusíme zase do zápasu vstoupit agresivně a ukázat, že doma budeme těžkým soupeřem. Doufám, že se nám podaří zopakovat středeční výkon a dovést zápas do vítězného konce,“ přeje si trenér Jiří Novák.

„Na sobotní utkání se moc těším. Vzhledem k tomu, že hrajeme v Karlových Varech, věřím, že přijde spousta fanoušků, které moc dobře znám. Doufám, že se jim odvděčíme dobrým výkonem a vítězstvím proti týmu, který jsme už jednou porazili. Rozhodně to ale nebude nic lehkého, takže zvu fanoušky, aby nás přišli podpořit. Těším se na ně, stejně jako karlovarský kapitán Daniel Pfeffer a odcházející Patrik Indra,“ dodává natěšeně Adam Zajíček, kapitán českého týmu.

V Karlových Varech bude na programu dvojzápas Golden European League, protože po mužích se v karlovarské hale představí i naše ženy proti Slovensku. Během víkendu bude také v Karlových Varech probíhat celostátní festival v minivolejbale a jak již bývá zvykem, naši reprezentanti se chystají tento dětský turnaj navštívit. Malí volejbalisté jim pak jejich návštěvu pravidelně vracejí svými hlasivkami během zápasu. Vstupenky na utkání rychle mizí, tak pokud chcete vidět naše obě reprezentace, můžete ještě zakoupit vstupenky v síti Ticketportal.

sobota 4. června

  • 16:00 Česká republika - Lotyšsko (přímý přenos ČT sport)

Nominovaní hráči:

Polák Josef blokař
Sedláček Oliver blokař
Trojanowicz Lukáš blokař
Zajíček Adam blokař
Moník Milan libero
Pfeffer Daniel libero
Bartůněk Luboš nahrávač
Piskáček Ondřej nahrávač
Srb Jiří nahrávač
Čech Daniel smečař
Galabov Jan smečař
Licek Martin smečař
Petr Šulista smečař
Indra Patrik univerzál
Šotola Marek univerzál

Realizační tým:

Novák Jiří hlavní trenér
Kop Martin asistent trenéra
Mascia Stefano asistent a kondiční trenér
Zdeněk Sklenář statistik
Sedlák Martin masér
Valová Eliška fyzioterapeut
Vastl Oldřich lékař
Avenarius Jakub lékař
Jambor Tomáš týmový manažer

 

Autor: Jiří Carba, foto CEV