Reprezentační družstvo U21 zakončilo kvalifikaci na ME vítězně

V posledním zápase kvalifikace na evropský šampionát U21 2022 nastoupily naše volejbalistky proti Maďarsku. Předchozí prohry těchto soupeřů rozhodly o tom, že v sobotním zápase se hrálo pouze o konečné třetí místo ve skupině B. Český tým nezaváhal a rozloučil se s turnajem třísetovou výhrou.

Česká republika – Maďarsko 3:0 25:19, 25:22, 25:22)

Sestavy:

ČR: Smolková, Jedličková, Grabovská, Bukovská, Blažková, Brichtová, libero Chaloupková. Střídaly: Látalová, Brancuská

Maďarsko: Szäbo, Kump, Manninger, Tatár, Szatmári, Boros, libera Weidemann, Baksa. Střídaly: Sziládi, Märcz

Statistika ZDE

Stejně jako v minulém zápase se nám i v závěrečném utkání kvalifikace povedl vstup do prvního setu. Získaný bodový náskok jsme proti Maďarkám udrželi až do koncovky a zaslouženě si připsali vítězství v úvodní sadě. Od druhého setu se soupeřky po několika střídáních zvedly, začaly riskovat na podání a hru vyrovnaly. Náš tým se s tímto tlakem postupně vyrovnal a dokázal uhájit i druhou koncovku. Vedení 2:0 na sety přineslo potřebný klid. Český tým pokračoval v dobrém výkonu a zaslouženě dokráčel k celkovému vítězství 3:0.

Kompletní výsledky kvalifikace ME U21 ZDE

V průběhu celého turnaje se náš týmový výkon neustále zlepšoval. Mrzí nás, že jsme neměli více času na společný trénink. Bohužel jsme nedokázali dotáhnout do konce velmi dobře rozehraný tie-break s Ukrajinou a to nás stálo postup na vytoužené mistrovství Evropy.

Děkujeme reprezentačnímu týmu žen, který nám uvolnil čtyři hráčky, které nám moc pomohly. Děkujeme i fanouškům, kteří nás přijeli buď podpořit do Zelené Hory nebo nám posílali podporu na dálku. Největší díky ale patří všem hráčkám a realizačnímu týmu za odvedenou práci. V týmu se sešla skvělá parta lidí, která si rozuměla na hřišti i mimo něj. Pro všechny bude tento těsný nepostup cennou zkušeností, která je snad posílí v dalších volejbalových kariérách.

 

Autor: Ondřej Marek – trenér RD U21