Až ve třetím zápase na ME U20 vyšla česká reprezentace naprázdno

Po dvou výhrách nastoupili naši volejbalisté U20 na evropském šampionátu proti Bulharsku, které zatím neztratilo ani set. I když Češi nebyli daleko od toho, to změnit, nakonec se jim to nepodařilo a na turnaji utrpěli první porážku.

Bulharsko - Česko 3:0 (25:19, 30:28, 25:21)

Rozhodčí: Maciejewski, Biegajlo

Sestavy:

Bulharsko: Titryski, Kandev, Rusev, Nikolov, Velichkov, Delibosov, libero Chipev. Střídali: Kozelov, Andreev

Česko: Svoboda, Seidl, Pastrňák, Klimeš, Chromec, Pokorný, libero Tláskal. Střídali: Hilšer, Novák, Černý, Brichta

Statistika ZDE

České ohlasy po utkání:

libero Aleš Tláskal: „Tak dnešní zápas se bohužel hodnotí hůř než ty ostatní dva, protože jsme dneska prohráli 0:3 s Bulharskem. Nemyslím si, že to byl od nás úplně špatný výkon, ale Bulhaři prostě mnohem líp podávali než my a my jsme to neustáli na příjmu a na servisu jsme to taky neustáli tolik. Zítra máme den volna a potom hrajeme zápas se Skotskem a Itálií.”

asistent trenéra Martin Štětka: „Máme za sebou první porážku na turnaji, to škoda, hráli jsme dobře. Měli jsme velice dobrý útok po dobré přihrávce a tam myslím, že byla ta cesta, kde jsme mohli to Bulharsko porazit. Bohužel v těch klíčových chvílích, kdy my jsme nedali eso a potřebovali jsme ho třeba dát nebo přidat nějaký bodík navíc, se Bulharům povedlo a vždycky přišel jeden z dobře servirujících hráčů a nějaké eso nám tam složil. Škoda toho druhého setu, kdybychom ho vyhráli, věřím tomu, že by ten vývoj byl úplně jinačí a mohli jsme ten zápas zvládnout nebo dojít minimálně do tie-breaku.”

V prvním setu náš tým za Bulharskem zaostával a nedařilo mu ho dotáhnout.  Bulhaři dokázali vždy v nejzásadnějších momentech setu dát eso nebo zablokovat a otočit tak výsledek ve svůj prospěch.

V druhém setu byli Češi velmi blízko k vítězství. Prohrávali o tři body, ale Matěj Pastrňák svým servisem náskok stáhl a pak Bulhaři poslali spoustu míčů do autu. Pak oba týmy dělaly side-auty, ale bohužel Simeon Nikolov esem vyhrál set pro Bulharsko.

Ztráta druhého setu se ukázala jako rozhodující, Bulharsko jasně ovládlo třetí set a celý zápas 3:0.

Pro náš tým však dveře do semifinále nejsou zavřené a svůj osud drží ve svých rukou. Ve čtvrtek je na evropském šampionátu volný den, v pátek se Češi od 11 hodin utkají se Skotskem.  

Průběžné výsledky ME U20 ZDE

 

Autor: Stanislav Chetin, foto CEV