Nové jméno v české UNIQA extralize – Raquel Löff da Silva

Do týmu žen VK Prostějov se po delší době vrací jihoamerická hráčská exotika. Posilou hanáckého družstva totiž je šestadvacetiletá blokařka z Brazílie – Raquel Löff da Silva.

Sympatická Brazilka nejvíce sezón strávila ve své rodné zemi, ale už má za sebou i dvě evropská angažmá. To poslední zakončila mistrovským titulem na Slovensku v dresu Slávie EU Bratislava, kde byla během uplynulého ročníku jednou z nejlepších hráček slovenské extraligy. Nyní tedy přišel další posun směrem z východu Evropy na západ.

„Ve dvaceti šesti letech je Raquel už dostatečně zkušená, po herní stránce má vyváženou obranu i útok a řekl bych, že svou výkonností převyšovala slovenskou ligu. Když jsme spolu jednali, netajila se ambicemi směrem k dalšímu osobnímu zlepšování, chce se volejbalově i celkově rozvíjet, posouvat výš,“ charakterizoval zajímavý přírůstek na prostějovskou soupisku sportovní ředitel VK a zároveň kouč prostějovského týmu Miroslav Čada. „Raquel nás zaujala nejen výbornými výkony za Bratislavu, ale rovněž svým zdravým přístupem. Víc než peníze a výše nového kontraktu ji zajímala historie našeho klubu, současné ambice, podmínky k přípravě i životu v Prostějově. Vyžadovala hodně informací, neboť chtěla jít do prostředí, kde na sobě bude moci dál dobře pracovat,“ dodal.

„V České republice je na tomhle postu dlouhodobě nedostatek kvalitních hráček, proto jsme se poohlíželi v cizině. Raquel by rozhodně měla pomoct ke zlepšení našeho útoku z blokařské pozice. A věříme, že v prostějovských službách potvrdí své nesporné kvality,“ doplnil zkušený kouč. Ani komunikace s vysokou blokařkou by neměla představovat žádný problém díky návratu brazilské rodačky Solange Soares do realizačního týmu ženského A-družstva vékáčka.

Vizitka:

Raquel Löff da Silva

post: blokařka

výška: 193 cm

kariéra: 2011-2012 Volei Nova Trento/BRA, 2012-2013 Moda Brusque/BRA, 2013-2014 Sao Cristóvao/Sao Caetano/BRA, 2015-2016 Pinheiros/Klar/BRA, 2016-2017 Genter/Bauru/BRA, 2017-2018 Sesi-SP/BRA, 2018-2019 Balneário Camboriú/BRA, 2019-2020 SC Prometey/UKR, 2019-2020 Osasco/Audax/BRA, 2020-2021 VK Slávia EU Bratislava/SVK

 

Zdroj VK Prostějov, foto VK Slávia EU Bratislava