Nejen sobota bude v tomto týdnu hracím dnem ženské UNIQA extraligy

Kromě zápasů 14. kola čeká některé týmy UNIQA volejbalové extraligy žen 2022/23 tento týden i dohánění předešlých restů.

Už v úterý se odehraje utkání odloženého 2. kola mezi Dniprem a Libercem. K prvnímu měření sil těchto týmů došlo nedávno, v sobotu zvítězil Prometey 3:1. Dukla však v utkání příliš nezaostávala a tak se pokusí v Kutné Hoře o odplatu.

Další tři zápasy jsou na programu ve čtvrtek. Do sokolského derby vstoupí jako favoritky hráčky Frýdku-Místku, hostující Šternberk čeká v odloženém zápase 3. kola další pokus o zisk první výhry v této sezóně.

V dohrávce 11. kola vyzve domácí Přerov tým z Ostravy. Dva sousedy v tabulce dělí propastných sedm bodů, a tak o papírovém favoritovi utkání není pochyb. Tím by měla být Ostrava, která se v poslední odehraném zápase blýskla tříbodovou výhrou na palubovce Šelem.

Na čtvrtek si také naplánovaly předehrávku nadcházejícího 14. kola celky Králova Pole a liberecké Dukly. Tyto týmy vzájemným soubojem vstupovaly do letošní sezóny, z vítězství v tie-breaku se radovaly hráčky Brna. To samé by si rády zopakovaly i podruhé a daly tím zapomenout na trochu nečekanou těsnou prohru v posledním utkání na Olympu.

Program zápasů UNIQA extraligy žen v nejbližších dnech:

úterý 29. listopadu

  • 15:00 SC Prometey Dnipro – VK Dukla Liberec

čtvrtek 1. prosince

  • 17:00 TJ Sokol Frýdek-Místek – TJ Sokol Šternberk
  • 18:00 Volejbal Přerov – TJ Ostrava
  • 17:00 VK Královo Pole – VK Dukla Liberec

 

Autor: Jiří Carba, foto Adriana Micáková