FIVB Beach Pro Tour pokračuje v Brazílii turnajem kategorie Elite 16

Po zhruba dvou měsících tady máme opět turnaj FIVB Beach Pro Tour kategorie Elite 16. Tentokrát světová tour zavítá do brazilského João Pessoa, které společně se světovou špičkou v čele s olympijskými vítězi ze Švédska Åhmanem a Hellvigem přivítá i dva české páry. V kvalifikaci se představí Jan Dumek s Tomášem Semerádem, Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem si zahrají hlavní soutěž.

Dumka se Semerádem v prvním kole kvalifikace čeká ve středu v 17:20 duo Seiser / Grössig. Pro kluky to rozhodně není neznámý pár, jelikož se s těmito Rakušany potkali letos v prvním kole kvalifikace ve švýcarském Gstaadu. Tehdy Seiser s Grössigem zvítězili 2:0 (21:18, 21:16). My ale věříme, že se karta obrátí a kluci jim tu porážku vrátí i s úroky.

Díky velice dobrým výsledkům z posledních turnajů si Sedlák s Šépkou v Brazílii zahrají hlavní soutěž. Jejich pouť základní skupinou odstartují ve čtvrtek ve 21:00 utkáním proti domácím Brazilcům Arthur / Adrielson, kteří na tomto turnaji loni proklouzli až do čtvrtfinále. V pátek pak čeští reprezentanti vyzvou v 17:00 olympijské vítěze Åhmana s Hellvigem a ve 23:00 zakončí základní skupinu proti postoupivšímu páru ze středeční kvalifikace.

 

Autor: Martin Mach, foto FIVB