Základní skupiny evropského šampionátu v beachvolejbale U22 jsou dohrány

Druhý den ME U22 v rakouském Badenu byl ve znamení dohrávky základních skupin a české týmy se představily hned ve čtyřech utkáních. Oba naše ženské páry dnes nastoupily k jednomu zápasu, zato Maňas se Sedlákem museli odehrát zápasy dva. Pojďme se tedy společně podívat, jak se dařilo našim reprezentantům a jaké místo uhájili po základní skupině.

Dnešní den začal vyřazením týmu Svozilová / Tezzele z turnaje, ale nutno říct, že to byla skupina „smrti“. Loňské mistryně Evropy do 18 let Khmil / Lazarenko z Ukrajiny a dva ruské týmy Voronina / Bocharova a Ludkova / Riazhnova, přičemž lepší z nich bere z jakéhokoliv turnaje druhé místo jako neúspěch. V klíčovém zápase o postup ze skupiny proti druhému ruskému páru chybělo holkám opravdu velmi málo k zisku prvního setu, v tom druhém ruský tým zvýšil obrátky a vítězství si pohlídal. Holky se každopádně za svůj výkon nemusí stydět a domů si odváží cenné zkušenosti ze tří velmi těžkých zápasů.

České jedničky v tomto turnaji Žolnerčíková / Svobodová do svého klíčového zápasu o první místo ve skupině proti italským soupeřkám vlétly jako uragán a ani v jednom momentu si nepustily soupeřky k tělu. Měly výborný sideout a navíc při velmi tvrdém smečovaném servisu Karin získávaly cenné body navíc. Holky překonaly nervozitu z úvodu turnaje a nyní hrají ve velké pohodě.

Sedlák s Maňasem si ráno lehce poradili se srbským týmem Nikolic L. / Nikolic D. 2:0 a v souboji o 1. místo ve skupině, se jen velmi pomalu dostávali do tempa proti odvážně hrajícím Maďarům Hajós / Stréli. Po prohraném prvním setu 21:15 však výrazně přidali a to zejména v obranné činnosti, která byla největší rozdílový faktor celého utkání. Sedlák s Maňasem tak vyhrávají i svůj poslední zápas ve skupině a to 2:1.

Obě české jedničky tak budou do zítřejších bojů vstupovat v osmifinále proti vítězům druhých a třetích míst.

Všechny výsledky ZDE

 

Autor: Přemysl Kubala, foto CEV