V hlavní soutěži MS U19 pouze dva naše páry, los skupin k nim přívětivý nebyl

V thajském Phuketu dnes odstartovalo MS U19 v beachvolejbalu. Do turnaje v rámci kvalifikace nastoupil český pár č. 2 Kůrka / Oliva, který vyzval v souboji o hlavní soutěž kanadský tým Licht / Chadwick. Hlavní soutěž s našimi páry Šépka / Semerád a Břínková / Neuschaeferová startuje zítra.

Václav Kůrka s Kryštofem Olivou v 10:15 místního času vyzvali druhý kanadský pár v zápase o postup do hlavní fáze turnaje. První set začali naši borci skvěle a záhy vedli až o čtyři body. Směrem ke koncovce však snad i kvůli thajskému úpornému vedru naše dvojky o slibné vedení přišly a set se tak rozhodoval v infarktové koncovce. Stav 34:32 mluví za vše. V druhém setu naši bohužel tahali za kratší provaz a soupeř si svůj mírný náskok udržel až do konce. Kanaďané tak svůj kvalifikační zápas vyhráli 2:0 (34:32, 21:19) a postoupili do hlavní soutěže.

„Prohráli jsme hlavně kvalitou servisu a né úplně optimální obranou v poli,” zhodnotil kvalifikační zápas Ondřej Vlček. „Kluci nechali na kurtu všechno a i přes prohru je za to musím pochválit,” dodal Martin Tichý.

Po odehrané kvalifikaci přišel čas na losování skupin. Kylie Neuschaeferová s Michaelou Břínkovou tak postupně vyzvou mistryně Evropy z Lotyšska Brailko/Namike, dvojici Hautala / Mäkitalo z Finska a mistryně světa z Ruska Bocharova / Gubina.

K Jakubovi Šépkovi s Tomášem Semerádem taky nebyl los příliš nakloněn. V základní skupině je čekají Amaričané Zacca / Hartmann, Panchenko / Chuprinov z Ruska a australská dvojice Howat / Bushby.

 

Autor: Martin Mach