Beachvolejbalové zlato z ODM 2022 putuje do Jihomoravského a Libereckého kraje

Slunce, písek a dvě sady medailí. Kojetín ožil beachvolejbalovým turnajem, který probíhal v rámci Olympiády dětí a mládeže od 27. do 30. června 2022. Do vyřazovacích bojů se ze tří základních skupin probojovalo osm týmů. Play-off vyvrcholilo ve čtvrtek dopoledne, kdy se ze zlata radovali chlapci z Libereckého kraje a dívky z Jihomoravského kraje.

Mezi beachvolejbalistkami se o vítězství v napínavé bitvě popraly Pražanky s Jihomoravankami a o bronz reprezentantky Olomouckého a Středočeského kraje. Triumfovaly nakonec Veronika Kleiblová s Terezou Lajkebovou z Jihomoravského kraje. „Vyhrály jsme, takže lepší to být asi nemůže. Atmosféra a kolektiv je tady super, moc si to tu užíváme. Olympiáda dětí a mládeže je pro nás skvělá zkušenost,“ hodnotily spolužačky, které spolu odehrály teprve druhý turnaj.

V turnaji chlapců se o zlato utkal Liberecký a Pardubický kraj, o třetí místo zástupci Moravskoslezského kraje a Prahy. První místo brali reprezentanti Libereckého kraje David Bryknar a Štěpán Svoboda. „V takovém vedru to bylo docela náročné, ještě že hrajeme na koupališti,“ hodnotil Bryknar, který na minulé ODM startoval mezi šestkaři. „Raději zůstanu u šestkového volejbalu, baví mě asi víc. Beachvolejbal nebude moje doména, ale v létě si ho určitě zahraju,“ smál se. Výkony libereckých sportovců ocenil i ředitel závodu Leoš Ptáček. „Byli jasně nejlepší, ale všichni hráli fantasticky,“ a dodal. „Nikdy nezapomeneme, co jsme v Kojetíně zažili. Je pro nás obrovská čest, že jsme mohli být spolupořadateli.“

Kompletní výsledky beachvolejbalového turnaje ODM 2022 ZDE

 

Autor: Eliška Krátká