V Českém poháru mužů 2019/2020 se bojuje o účast ve čtvrtfinále

Tento týden pokračuje Český pohár mužů 2019/20 odvetnými zápasy 3. kola. Postupující si zajistí účast ve čtvrtfinále, kde už je čekají účastníci loňského Final Four (České Budějovice, Kladno, Karlovarsko, Liberec).

Už ve středu se rozhoří boj mezi domácím Aerem a pražskými Lvy. V prvním zápase vydřeli Pražané vítězství až ve zkrácené hře, když museli odvracet nepříznivý stav 1:2 na sety. Souboj těchto celků vždy nabízí bojovný volejbal a nejinak tomu zřejmě bude i nyní.

Ve čtvrtek pak Příbram přivítá tým Beskyd. První vzájemný duel těchto soupeřů skončil těsnou výhrou Kocourů ve zkrácené hře. Od té doby příbramští volejbalisté ještě posílili o nahrávače Filipa Kupilíka a na jejich výkonech je to znát, když v extralize dokáží potrápit nejednoho favorita. Beskydy však nic nevzdávají a o svou premiérovou účast ve čtvrtfinále se zajisté poperou.

Nejlepší výchozí pozici po prvním zápase mají volejbalisté Brna. Z palubovky Ústí nad Labem si odvezli výhru 3:1 a při aktuální formě obou týmů by ve čtvrtek měli na své palubovce potvrdit roli favorita a postup do čtvrtfinále by jim neměl uniknout.

Odvetné zápasy 3. kola ČP mužů:

středa 11. 12. 2019

18:30   Aero Odolena Voda – VK Lvi Praha

čtvrtek 12. 12. 2019

18:00   VK Euro Sitex Příbram – Black Volley Beskydy

18:00   Volejbal Brno – SK Volejbal Ústí nad Labem

 

O posledním čtvrtfinalistovi ČP se rozhodne až začátkem ledna mezi Ostravou a Zlínem.

 

Autor: Jiří Carba