Nastoupí nové posily už v odvetách čtvrtfinále Českého poháru?

Konec přestupového období se blíží a kluby doplňují své sestavy. Již v odvetných zápasech čtvrtfinále Českého poháru mužů 2019/2020 by se mohli představit dvě nové posily. Novou tváří Karlovarska je slovenský reprezentantační univerzál Peter Mlynarčík, přicházející z rakouského Aich/Dob, který „zlobil“ své soupeře nejen ve středoevropské lize MEVZA (nejvíce bodující hráč), ale i ostravské volejbalisty v zápasech Poháru CEV. Dres kladenských Orlů bude nově oblékat staronová tvář na českých palubovkách Max Staples. Smečař australské reprezentace a loňský český mistr se do Česka vrací z Innsbrucku.

A jak jsou „karty rozdány“ před odvetnými zápasy čtvrtfinále ČP? Kdo postoupí do Final Four ČP 2019/2020 mužů, které se letos odehraje od 22. – 23. února v Kutné Hoře? Výhodu domácí palubovky, ale i výhru z prvního vzájemného duelu mají týmy Karlovarska, Liberce, Českých Budějovic a pražských Lvů.

Karlovarsku proti Ostravě stačí k postupu uhrát dva sety. Zlatý set by přišel do hry v případě, že by Ostrava zvítězila nad suverénem letošní extraligy 3:0 nebo 3:1. Totéž platí i o duelu obhájce trofeje z Českých Budějovic s Příbramí. Jihostroj by si postupem spravil chuť po domácí extraligové prohře s Brnem. A do třetice stejná pohárová matematika, tentokrát mezi Libercem a Brnem.

Jinak tomu je v poslední čtvrtfinálové dvojici. K postupu do Final Four musí Lvi přidat k výhře z Kladna jakoukoliv výhru v domácím prostředí, v případě jejich prohry ve zkrácené hře by o postupujícím rozhodoval zlatý set. Každá jiná prohra Lvů posílá do dalších bojů o Český pohár kladenské Orly.

středa 22. ledna 2020

  • 18:00 VK ČEZ Karlovarsko – VK Ostrava

čtvrtek 23. ledna 2020

  • 18:00 VK Dukla Liberec – Volejbal Brno
  • 18:00 VK Jihostroj České Budějovice – VK Euro Sitex Příbram
  • 19:00 VK Lvi Praha – Kladno volejbal cz

 

Autor: Jiří Carba