Porážíme Turecko a zítra nás čeká finále Golden European League!!!

Česká reprezentace se dnes utkala s výběrem Turecka o postup do finále Final Four 2018 CEV Volleyball Golden European League. Utkání se konalo v hokejové Realistic Aréně v Karlových Varech a diváci byli svědky skvělého volejbalu. Po koncentrovaném výkonu se tým Michala Nekoly radoval nejen z výhry, ale i z postupu do zítřejšího boje o vítěze letošní Golden European League. Soupeřem mu budou Estonci, kteří v prvním semifinále porazili Portugalsko 3:0.

Turecko - Česká republika 0:3 (22:25, 25:27, 20:25)

Rozhodčí: Paškevič (Rus.), Sodja (Rak.). Čas: 88 min. Diváci: 2 000

Turecko: Matic, Yenipazar, Güngör, Savas, Toy, Gökgöz, libera Mert, Demirciler. Střídali: Aydin, Koc Lagumdzija, Yatgin

Česká republika: Finger 14, Džavoronok 13, Zajíček 8, Janouch 1, Michálek 13, Sobotka 7, libero Moník. Střídali: Hadrava 1, P. Bartoš, A. Bartoš

Do utkání oba týmy vstoupily velmi odvážně hned od prvních míčů. Celkový tlak českého týmu na soupeře byl patrný od začátku do konce zápasu. V koncovce prvního setu se náš tým poprvé ujal většího než jednobodového vedení 23:20, následně koncovku udržel a vyhrál 25:22.

Druhý set byl opět velmi vyrovnaný. Turecký tým se dostal do vedení 14:11 a vypadalo to, že najel na vítěznou vlnu, ale naši hráči stav sady srovnali na 15:15 a pokračovalo se ve velmi napínavém boji. Druhá sada se opět rozhodovala v koncovce, kterou naši kluci uhráli lépe a zvítězili 27:25.

Ve třetím setu se Češi dostali rychle do vedení 12:7. Soupeř poté snížil náskok až na 12:11, nicméně český tým nenechal nic náhodě a opět své vedení zvyšoval. Druhá polovina byla již v naší režii a rozdílem pěti bodů česká reprezentace vyhrála i třetí sadu.

Celkově nad Tureckem vítězíme 3:0 a zajišťujeme si postup do zítřejšího finále a zároveň postup do Challenger Cupu, který se hraje již příští týden v Portugalsku a jeho vítěz si zajistí účast v příštím ročníku prestižní Nations League.

 „Vyhráli jsme zápas 3:0, což je důležité, nicméně tento výsledek jsme neočekávali. Šli jsme do zápasu s tím, že to bude boj a že my nedáme kůži zadarmo. Turci byli jasní favorité, ale překvapili nás ne tak agresivní hrou, jakou jsme očekávali. Myslím si, že rozhodla jejich psychika, začali se mezi sebou hádat, na což jsme i spoléhali před zápasem,“ zhodnotil utkání český univerzál Michal Finger.

 

Zítřejší program:

16:00 – o 3. místo: Portugalsko - Turecko

19:00 – finále: Estonsko - Česká republika

 

Autor: Markéta Stará