Čeští reprezentanti vítězí i podruhé v přátelském utkání na Slovensku

I v dalším utkání série přátelských utkání se slovenskou reprezentací se radovali z vítězství naši reprezentanti. Trenér Michal Nekola dnes poslal na palubovkou zcela jinou základní sestavu než tomu bylo ve včerejším utkání.

Ve druhém přátelském utkání dokázal náš tým opět své kvality a zvítězil 3:2 na sety. Tři sety se rozhodovaly v koncovkách, kdy jsme dvakrát dokázali svého soupeře ubránit a následně protiútokem zakončit set. Tie-break se již od začátku hrál v naší režii a i když slovenský tým dokázal náš bodový náskok snížit, nepřipustili jsme nic náhodě a dobrým servisem a útokem jsme utkání ukončili. Nutno podotknout, že se soupeř oproti včerejšku zlepšil na podání a naši přihrávači měli plné ruce práce nechat míč ve hře.

Slovensko – Česká Republika 2:3 (23:25,25:23,23:25,25:15,12:15)

Sestavy

Česká republika: Pražák J., Démar M., Beer M., Šulista P., Džavoronok D., Indra P., libero Pfeffer D. Střídali: Michálek P., Bartoš P., Křesťan F., Janouch J., Sobotka V.

Slovensko: Paták M., Firkar J., Mlynarčík P., Kohút E., Prešinský R., Jančura M., libero Turis M. Střídali: Vitko, Ihnát, Lamanec, Petráš, Macko, Palgut F.

České ohlasy po utkání:

Michal Nekola (trenér): „V dnešním utkání převažovala obrana nad útokem. Byl jsem spokojen s nasazením hráčů, ale stále je na čem pracovat.“

Jakub Janouch (kapitán): „Dnes cenné vítězství po čtvrtém setu, kdy Slovenko hrálo výborně v obraně a na servisu. My jsme se nedokázali zkoncentrovat na útok. O to je vítězství cennější, že jsme to dokázali dotáhnout do vítězného konce.“

 

Autor: Jakub Salon – manažer družstva