Reprezentační družstvo dívek 02/03 v měsíci březnu

V tomto období jsme měli být spolu s družstvem téměř v závěrečné přípravě před kvalifikačním turnajem o postup na ME U19. Hrát se mělo od 22. - 27. 4. 2020 na Slovensku. Našimi soupeři měla být družstva Běloruska, Ukrajiny a Slovenska. Evropská volejbalová federace CEV rozhodla, že se kvalifikace z dubna a května odkládají. Následných variant je mnoho.

Protože téměř dva roky pracujeme a jsou za námi dobré výsledky a dost odvedené práce, tak bychom si velice přáli, aby se tyto kvalifikace odehrály a naše družstvo tak mělo možnost „ hrát evropský šampionát“.

Z rozhodnutí vlády a posléze i ČVS se zavřely školy a byly ukončeny všechny volejbalové soutěže v tomto školním a soutěžním ročníku.

Pořadí Extraliga juniorky:                           Pořadí Extraligy kadetky:

  1. VK KP Brno                                        1. Dukla Liberec
  2. PVK Olymp Praha                              2. BVC Chodov
  3. TJ Dukla Liberec                                3. VK KP Brno
  4. Frýdek Místek                                   4. TJ Ostrava
  5. TJ Sokol Šternberk                            5. TJ Sokol Šternberk
  6. BVC Chodov                                      6. Volejbal Plzeň

Mezi prvními šesti družstvy obou kategorií se v popředí umístila družstva Brna, Liberce, Chodova a Šternberka. Blahopřejeme.

Nám to nedává možnost se scházet na tradičních „výcvikáčích“ a pokračovat ve volejbalových trénincích. Ale nezahálíme.

Kondiční trenér David Nerud připravil kondiční programy na každý den. Jsou velmi náročné, jak je vidět z přiložených obrázků. Do kondičního cvičení se mají možnost zapojit všechny naše hráčky, jejich rodiče a částečně i realizační tým. Navíc na dálku soutěžíme s reprezentačními kolegyněmi – kadetkami 04/05. Každý den má zpestření v podobě bonusového cvičení, které často patří do cirkusového prostředí. Vedle náročného trénování se i zasmějeme. Hráčky posílají své „fotokoláže“ a natočená videa ke kontrole, některá více, některá méně. Účast v programu beru jako účast na soustředění. Ty aktivně cvičící musíme  spolu s Petrou van Gorp pochválit. Pokud by se chtěl kdokoliv připojit v těchto nelehkých dnech ke cvičení s naším reprezentačním družstvem, vřele doporučujeme. Návody a programy jsou na facebook: RD- kondice.

Přejeme Vám v těchto nelehkých dnech zdraví a pohodu.

Naše „motto“:  Korona „VIRUS“ porazíme -  na kvaldu se PŘIPRAVÍME.

Všem hráčkám vzkazuji, trénujte a učte se. Některé z Vás nevidím ve večerním zpravodajství.

 

Autor:  Stanislav Mitáč – trenér RD 02/03