Prostějovský trenér Petráš už má k dispozici téměř kompletní tým

Možná nejdříve v klubové historii vstoupily volejbalistky VK Prostějov do společné letní přípravy na novou sezónu. Před nadcházejícím soutěžním ročníkem 2020/21 se tak stalo už v pondělí 27. července.

„Česká extraliga letos začíná hodně brzy, úvodní kolo je na programu již po půlce září. Proto jsme se rozhodli i přípravu otevřít s týdenním předstihem oproti původnímu plánu, abychom měli dostatek času se důkladně nachystat po všech stránkách,“ vysvětlil hlavní kouč žen vékáčka Lubomír Petráš. A ví, o čem mluví, vždyť složení jeho týmu se oproti nedohrané sezóně z poloviny změnilo.

Přípravu zahájilo sedm členek hráčského kádru - Klára Dvořáčková, nová akvizice z Králova Pole Kateřina Kvapilová, Petra Kožoušková, Karolína Fričová, Aneta Weidenthalerová, Lenka Knorová a Gabriela Kopáčová. Během druhého týdne se postupně zapojily i další novicky v prostějovském týmu - posily z Frýdku-Místku Iva Šípová, Michaela Jurčíková, Tereza Pluhařová, z Olomouce příchozí prostějovská odchovankyně Adéla Stavinohová. Poslední svěřenkyně Lubomíra Petráše Tereza Baláková se do konce srpna bude věnovat beachvolejbalu a až pak se připojí k týmu.

Celou přípravu stráví Hanačky v domácím prostředí při obvyklé tréninkové náplni, srovnatelné s předchozími lety. „Nehodláme nijak moc experimentovat, byť nějaké moderní prvky samozřejmě zařadíme – stejně jako v minulých sezónách. Každopádně budeme od začátku kombinovat herní část s kondiční tak, že v úvodu dostane větší prostor fyzická stránka, to znamená běhání, posilování i různé cviky. A postupně bude na úkor kondice přibývat volejbalu,“ vyložil prostějovský trenér a dodal. „Stále platí, že holky nikdy nechceme po delším volnu vyplněném individuálním udržováním kondice v různé intenzitě nijak zahltit ani zničit. Proto pokaždé volíme spíš takový volnější rozjezd, aby se do toho postupně dostávaly a společně jsme mohli v rozumné míře zvyšovat zátěž.“

Prostějov má na poslední dva víkendy před extraligou naplánovanou účast na přípravných turnajích v Ostravě a Olomouci. Průběžně by v přípravě neměly chybět ani jednorázové přátelské zápasy, záleží však na aktuální situaci.

 

Autor: Jiří Carba, zdroj VK Prostějov