Poslední zápasy nadstavbové části UNIQA volejbalové extraligy žen 2017/18 skončily

Prostějovská děvčata i v Ostravě udržela svou neporazitelnost v letošní sezóně. Frýdek-Místek se naladil do play-off domácí výhrou nad KP Brno. 

TJ OSTRAVA - VK PROSTĚJOV

Poslední kolo nadstavbové části už nerozhodovalo o pořadí, ale byla to hlavně generálka před play-off, které začíná hned v sobotu 17. března 2018. Favorit utkání byl samozřejmě jasný, hosté z Prostějova v letošním ročníku extraligy ještě neprohráli a určitě si nechtěli svou skvostnou bilanci pokazit. Ostrava nechtěla prodat svou kůži lacino, ale rozjetou prostějovskou mašinu se jí prostě nepodařilo zastavit.

č.: 120    dne: 15. 3. 2018    v hod.: 18:00

TJ Ostrava - VK Prostějov 0:3 (20:25, 12:25, 16:25)

Rozhodčí: Peloušek J., Burgertová G.

Počet diváků: 160

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Valková, Makauskaite, Zemanová, Diatková, Kojdová, Nachmilnerová, libero Chevalierová. Střídaly: Šípová, Žolnerčíková, Čuboňová, Sedláčková.

Hosté: Emonts, Trnková, Horká, Nová, Herelová, Weiss, libera Kovářová, Slavíková.

Domácí:

Kateřina Valková (kapitánka TJ Ostrava): „Po vyrovnané koncovce prvního setu nás soupeř zatlačil servisem a nám se s tím nepodařilo vypořádat. Nicméně v sobotu začíná play-off a tam se ukáže.“

Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Dnes byl rozdílový servis. Soupeř nás odtáhl od sítě. Musíme být důraznější v komunikaci a lépe řešit volné balony. Maximální koncentrace na play-off.“

Hosté:

Kathleen Weiss (kapitánka VK Prostějov): „I když to byl zápas, který o ničem nerozhodoval, tak jsme hrály moc dobře. Ostrava nepředvedla výkon, který normálně umí.“

Miroslav Čada (trenér VK Prostějov): „Utkání jsme měli pod kontrolou především zásluhou výborného útoku. Splnili jsme úlohu favorita.“

Popis utkání:

Po vyrovnaném začátku prvního setu se ujal vedení hostující celek Prostějova (3:3, 3:5). Ostravě se povedlo tento mírný náskok stáhnout a vše se opakovalo nanovo (6:6). Hosté znovu bodově odskočili a udržovali si po dlouhou dobu mírný náskok nad domácími, kteří se nenechali vykolejit průběhem utkání a skóre opět srovnali (6:8, 7:11, 9:12, 10:15, 13:17, 17:17). Do stavu 20:20 sváděly oba týmy vyrovnanou hru, pak ale Prostějov svými pěti body v řadě ukončil první set ve svůj prospěch.

Začátek druhého setu byl znovu vyrovnaný hlavně díky tomu, že se oba týmy předháněly v disciplíně „kdo zkazí více servisů“ (Ostrava 3, Prostějov 5). Po prvním technickém oddechovém času (7:8) tým z Prostějova značně přidal na ofenzivně a díky podání Emonts dokázal mimo jiné i proměnit deset míčů v řadě (7:11, 8:21). Tým hostů si podržel svůj bodový náskok a připsal si i set druhý.

Do třetího setu už nastoupil tým Prostějova v plné polní. Od začátku s přehledem dominoval na všech frontách a přes veškerou snahu se Ostravačkám nepodařilo tuto nekompromisní prostějovskou mašinu zastavit (1:4, 2:8, 6:12, 7:16, 10:19, 12:22, 16:24).

Autor: Miloš Matula, foto Oldřich Holcman

TJ SOKOL FRÝDEK-MÍSTEK - VK KP BRNO

Domácí tým TJ Sokol Frýdek-Místek přivítal na své palubovce v posledním zápase nadstavbové části celek VK KP Brno, který chtěl zvítězit, aby vylepšil svou pozici do play-off. Domácí celek však předvedl obrovskou bojovnost a v dramatickém zápase zvítězil.

č.: 118      dne: 15. 3. 2018       v hod.:17:00

TJ Sokol Frýdek-Místek – VK KP Brno 3:2 (25:18, 25:21, 19:25, 9:25, 16:14)

Rozhodčí: Bohačík, Kubinec

Počet diváků: 150

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Blasiak, Kukučová, Vašinová K., Pavelková, Vašinová I., Mitrega, libero Radivojeviočová. Střídala: Štundová.

Hosté: Meidlová, Vyklická, Kopáčová, Pene, Boulová, Zburová, libero Vaňková. Střídaly: Suchá, Janečková, Šloufová, Pištěláková.

Vyjádření:

Domácí:

Daniela Pavelková (kapitán TJ Sokol Frýdek Místek): Výborné první dva sety, pak jsme polevily na servisu a přihrávce. Těžko jsme se prosazovaly na síti. V pátém setu z mrtvých vstání za stavu 12:14. Pochvala celému týmu a konkrétně Ivě Vašinové jak zvládla premiéru v základu.“

Leopold Tůma (trenér TJ Sokol Frýdek Místek): První dva sety jsme si hodně pomohli podáním a soupeř z přihrávek z pole nebyl schopný složit bodovky. Od třetího setu jsme přestali skládat my, čehož soupeř využil. V pátém setu rozhodla hlavně vůle po vítězství. Pochvala za bojovnost.“

Hosté:

Ivana Zburová (kapitán VK KP Brno): „Dnes jsme odehrály špatný zápas.“

Marek Rojko (trenér VK KP Brno): „Gratuluji soupeři k vítězství.“

 

Popis utkání:

V prvním setu začali lépe hosté, vedli 8:4, ale díky tvrdému servisu Mitregy otočili domácí na 11:8 ve svůj prospěch. Poté odskočili na 17:10, 20:14 a set s přehledem vyhráli.

I ve druhém setu byli domácí lepším celkem. Vedli 17:12, soupeř vyrovnal na 18:18, ale koncovka patřila sokolkám.

Ve třetím setu do stavu 14:14 vyrovnaný průběh, pak přišla série bodů Brna a vítězství v setu. Ve čtvrtém setu Brno začalo lépe útočit a set s přehledem vyhrálo. V rozhodujícím pátém setu strhli domácí vítězství na svou stranu díky velké bojovnosti.

Autor: Jiří Zaoral ml.