Volejbalisté Karlovarska museli dlouho odrážet nápor Ostravy

V předehrávce 10. kola UNIQA volejbalové extraligy mužů 2019/20 hostil lídr soutěže Karlovarsko tým Ostravy a diváci byli svědky napínavé podívané. V prvních dvou setech pro sebe „urvalo” koncovky Karlovarsko, následující dva sety patřily hráčům Ostravy a rozhodnout musel tie-break - ten vyšel lépe domácímu týmu.

č.: 59                   dne: 6. 12. 2019                 v hod.: 16:00

VK ČEZ Karlovarsko - VK Ostrava 3:2 (25:23, 25:22, 20:25, 22:25, 15:8)

Rozhodčí: Fink T., Velimov. E.

Počet diváků: 702

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Vašina, Patočka, Rejlek, Wiese, Wilson, Ticháček, libera Pfeffer, Petrák. Střídali: Džavoronok, Fišer, Lux, Baláž 

Hosté: Sedláček, Podlesny, Janků, Marcyniak, Dvořák, Ihnát, libero Bauman. Střídali: Šoltys, Štefko, Sobczak

Vyjádření:

Domácí:

Filip Rejlek (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Dneska velmi cenné vítězství, protože Ostrava nebyla vůbec lehký soupeř. V průběhu zápasu se nám vůbec nedařilo podání a k tomu se nám přidala impotence na útoku. Jsem moc rád, že jsme se do pátého setu zmobilizovali, začali jsme být agresivní, ukázali jsme soupeři, kdo je tady doma a s přehledem jsme v pátém setu vyhráli. Opravdu těžké utkání a velké díky fanouškům.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Pro nás zlatý vítězství. Dneska jsme hráli s velkým počtem chyb, jak na servisu, tak v mezihře. Můžeme být rádi, že jsme to naší bojovností první dva sety uhráli. Potom v pátém setu už jsme hráli dobře a dotáhli jsme to do vítězného konce. Moc děkujeme divákům, že nás celý zápas podporovali a osobně jim tohle vítězství věnuji.“

Hosté:

David Janků (kapitán VK Ostrava): „Byla to bitva a my jsme hrozně rádi i za ten jeden bod. Mohli to být dva, ale tie-break je 50 na 50 a my jsme do něho vstoupili méně agresivně než domácí a to rozhodlo. Ještě určitě škoda druhého setu, kdy jsme dlouho vedli a pak jsme nezvládli koncovku. Možná by pak vývoj utkání vypadal jinak.

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Z 0:2 jsme se dokázali dostat do tie-breaku, což hodnotím pozitivně. Ale v prvním i druhém setu jsme si promarnili náskoky, kdy jsme vždy vedli a nedohráli set do vítězného konce. Letos se nám zatím nedaří za napínavého stavu uhrát konec setů. V tie-breaku Karlovarsko zahrálo dobře a nemám našim klukům co vytknout, tam nás domácí přehráli svou hrou.

Popis utkání:

Na začátku se na hřišti odehrává velice vyrovnaná partie. Do koncovky prvního setu obě družstva vstupují po sérií zkažených podání za vyrovnaného stavu 21:21. Poté Karlovarsko vynikajícím pipem Wieseho a blokem Patočky soupeři odskakuje na stav 24:22 a poté Filip Rejlek ukončuje smečí první set. 

Druhý set je opět vyrovnaný a Ostrava dlouho vede. Karlovarsko náskok Ostravy stahuje a v koncovce při podání střídajícího Džavoronoka opět soupeři utíká. Důležitý zákrok v poli Džavoronoka a blok Ticháčka přináší Karlovarsku potřebný náskok a domácí vítězí v setu 25:22.

V dalších dvou setech se karta obrací a domácí celou dobu tahají za kratší konec. Za Ostravu oba dva sety dobře podává Ihnát, který vždy domácím přihrávačům dělá problémy a Ostrava zaslouženě tyto dva sety vyhrává.

Do pátého setu vstupuje Karlovarsko velice agresivně a hned si vytváří malý náskok, který úspěšně drží až do konce zápasu a před zaplněnou tribunou vyhrává svůj první tie-break v sezóně. Nejlepšími hráči jsou vyhlášeny David Janků a Filip Rejlek. Ceny předává partner utkání společnost Penta a její generální ředitelka Barbora Vaculíková.

Autor: Tým Karlovarska