V duelu o bronz si Ostrava odváží cenné vítězství z kladenské palubovky

Volejbalisté Kladna a Ostravy neuspěli v semifinále UNIQA volejbalové extraligy mužů 2018/19, a proto ve vzduchu byla jediná otázka: kdo se zvládne lépe připravit na první duel o třetí místo. Vzájemné zápasy v dlouhodobé části vyhrály vždy domácí týmy, kladenské publikum se těšilo, že Orli udělají první krok k zisku bronzových medailí. Nakonec však souboj servisů vyhrála hostující Ostrava a ujala se vedení v série hrané na dvě vítězná utkání.

č.: 169           dne: 18. 4. 2019          v hod.: 18:00

Kladno volejbal cz – VK Ostrava 2:3 (20:25, 25:20, 22:25, 25:18, 11:15)

stav série 0:1

Rozhodčí: Vlastimil Kovář, Martin Hudík

Počet diváků: 752

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sobotka, Habr, Vemič, Zajíček, Baranov, Hýský, libero Moník. Střídali: Blažek, Marel

Hosté: Kotas, Podlesny, Janků, Sedláček, Dvořák, Menner, libero Sobczak. Střídali: David, Štefko, Vancl, Beal

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Hýský (kapitán Kladno volejbal cz): „Dnešní zápas byl nahoru dolů, komu se zrovna dařilo na servisu, ten vyhrál set.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „Trápíme se v některých situacích, které jsme ještě nedávno lehce zvládali – například řešení situací po úspěšné obraně. To nás sráží dolů, a bojujeme nejen se soupeřem, ale hlavně sami se sebou…“

Hosté:

Jan David (kapitán VK Ostrava): „Velkou bojovností se nám dnes podařilo vyhrát. Byl to dnes velmi vyrovnaný zápas a rozhodlo i trochu štěstí. Jsme rádi, že jsme na Kladně vyhráli, protože to není lehké tady vyhrát.“

Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Dnes to je pro nás strašně důležitá výhra, protože už jsme dlouho na Kladně nevyhráli a nevyhrává se tu lehce. Já osobně jsem tu naposledy snad vyhrál, když jsem hrál za Kladno (smích). Bál jsem se o chuť bojovat, ale to jsme tam dnes měli a jsem za to rád. Pomohl nám dnes hodně servis a dohrávání vysokých bodovek. Zvu všechny fanoušky na náš zápas na Velikonoční pondělí.“

Popis utkání:

První vzájemné utkání o třetí místo mezi týmy Kladno volejbal cz a VK Ostrava začalo vyrovnanou hrou na obou stranách až do koncovky. V záběru setu dokázali hosté využít chyb na příjmu domácích a posunout se do vedení. VK Ostrava set vyhrála 20:25.

V druhém setu si domácí tým vybudoval vedení již na jeho začátku. Několikabodový náskok si Kladno podrželo až do konce setu. Stav skončil vítězně pro domácí 25:20.

Do třetího setu vstoupili úspěšněji hosté, stav byl v průběhu setu několikrát srovnán, až v koncovce hosté proměnili důležité body a set získali s konečným skóre 22:25.

Začátek čtvrtého setu přinesl opět vyrovnanou hru, domácí tým se do vedení dostal od stavu 10:10, v průběhu setu si mírný jedno až dvoubodový náskok udržel do koncovky setu, kterou proměnil za stavu 25:18. Kladno srovnalo zápas na sety 2:2. O vítězi musel rozhodnout až tie-break. 

Ve zkráceném setu si lépe vedl tým hostů, domácí Kladno udělalo několik chyb na příjmu, které přispěly ke konečnému stavu 10:15 pro Ostravu. 

Autor: Jitka Kotrlová