Premiéra v UNYP Areně vyšla pražským Lvům na výbornou

První domácí utkání Lvů Praha v sezóně 2020-21 a navíc v nové hale – UNYP Aréna Sparta Praha Podvinný Mlýn, velká očekávání na začátku složité sezóny ovlivněné zdravotními komplikacemi COVID-19, domácí Lvi chtějí přilákat větší počet diváků a nabídnout jim lepší komfort při návštěvě volejbalového zápasu extraligy mužů. Svou premiéru „Lví smečka“ zvládla a v rámci 2. kola UNIQA volejbalové extraligy mužů 2020/21 porazila Zlína a připsala si první body do tabulky.

VK Lvi Praha – VSC Fatra Zlín 3:0 (27:25, 25:15, 25:20)

Rozhodčí: Gall J., Grabovský Z., na čarách Michálková D., Zich J.

Počet diváků: 300

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janouch, Skakić, Král, Mihajlović, Smith, Nedeljković, libera Ježek, Havlas. Střídal: Toman

Hosté: Navláčil, Šulc, Žák, Varous, Čech, Kozák, libero Motyčka. Střídal: Lamri

Ohlasy po utkání:

Jiří Král (kapitán Lvi Praha): „Jsem rád za vítězné pokřtění nové Lví arény. Zápas nám ukázal, že stále potřebujeme zapracovat na týmové souhře, ale zároveň nám ukázal naši kvalitu. Chtěl bych moc poděkovat fanouškům, kteří si v této těžké době našli cestu nás podpořit.“

Tomáš Pomr (trenér Lvi Praha): „Spokojenost s výsledkem. Pro nás důležitá výhra po prohře v prvním kole. Je to z naší strany ale strašně upracované. Chybí lehkost, kterou už máme víc v tréninku. Potřebujeme ji dostat co nejdřív do zápasu. Dnes to bylo hrozně vidět na servisu, na vykrývání, v obraně, v poli. Tam „vyrobíme“ chyby, které na tréninku neděláme, a zbytečně to potom sráží náš výkon. Máme další týden tréninku před sebou a musíme tvrdě pracovat.“

Popis utkání:

V nové hale první míče. Je patrná oboustranná lehká nervozita. Do stavu 5:5 oba týmy dobře ztrátují, pak přichází první chyby Zlína a domácí jdou do vedení 12:10 a superservis Mateje (Mihajlović) navyšuje na skóre na 13:10. Lvi i přes šest zkažených servisů drží vedení 15:13. Na ztrátu útočí super, ale potřebují dát servis. Při servisu Janoucha se daří zvýšit vedení na 18:13. Zdá se, že Lvi mají set pod kontrolou. Za stavu 20:16 přichází nepochopitelná série chyb domácích, která přivádí Zlín k otočení setu a do vedení 21:24. Nicméně zázraky se dějí a na podání přichází Matej Mihajlović a svým tlakem na servisu tlačí Zlín. Lvi zázračně otáčení koncovku a vítězí v setu 27:25.

Od začátku druhého setu je vidět přesvědčivá obrana domácích a velmi úspěšné dohrávání chycených míčů. Na liberu zůstává pouze Josef Havlas, což se ukazuje jako dobrý krok trenéra. Na přihrávce získal tým větší jistotu. Lvi vedou 8:2 a je vidět, že tentokrát mají hru ve svých rukou. Pokračují ve výborné obraně na síti a vedou 16:10. Zlínští hráči se odevzdávají a ani přes oddechové časy trenéra Macka se jim nedaří set otočit. Domácí přesvědčivě vítězí 25:15.

Lvi začínají velmi dobře i třetí set a získávají vedení 7:5. Bohužel přichází opět nepochopitelné chyby Lvů a díky výborné obraně Zlín otáčí na 7:9. Na straně Zlína je výborný Čech, který zvyšuje na 7:10. Volejbal je hra plná zvratů. Díky výborným zákrokům Josefa Havlase a následně uhraným bodovkám srovnávají Lvi na 15:15. Do stavu 20:20 drží oba týmy své ztráty. V koncovce setu přichází opět super zákroky lvího libera a také výborná obrana na síti a Lvi vedou 24:20. Poslední bod uhrávají opět Lvi blokem Stefana Skakiće, když ubrání nejlepšího útočníka Zlína Čecha. Tímto Lvi ukončují třetí set stavem 25:20 a celkem vítězí v druhém kole UNIQA volejbalové extraligy 3:0.

Děkujeme všem diváků, kteří nás navštívili na našem prvním domácím zápase v UNYP Aréně Sparta Praha Podvinný Mlýn.

Autor: Miloš Kočka