Pátek a sobota jsou určeny dohrávkám mužské UNIQA extraligy

UNIQA volejbalová extraliga mužů 2019/20 má tento týden kvůli Final Four Českého poháru 2019/20 volno a tak zbývá čas dohrát dva zápasy, které zkompletují průběžnou extraligovou tabulku po 19. odehraných kolech.

 

V pátek vyrazí volejbalisté Ústí nad Labem už podruhé k zápasu 15. kola do Příbrami. Při první cestě jim dopravní nehoda na dálnici znemožnila příjezd na toto utkání a zápas s Kocoury musel být přesunut na náhradní termín. Severočeši věří, že nyní proběhne vše bez komplikací a povzbuzeni domácí výhrou nad Brnem budou bojovat o další tři body, které by je odpoutaly z úplného dna tabulky před Beskydy. Na příbramské palubovce to však hostující celky nemívají lehké, o čem se v posledním zápase přesvědčila liberecká Dukla, kterou Kocouři po bojovném výkonu porazili 3:2.  

Na sobotu si zápas 13. kolo naordinovaly celky Ostravy a Brna. Oběma týmům poslední dva zápasy nevyšly podle představ, přesto se na ostravské palubovce dá očekávat kvalitní podívaná. Ostravští volejbalisté stále bojují ve vyrovnané středu tabulky o elitní šestku a případná tříbodová výhra by je posunula ze sedmého místa před Kladno a pražské Lvy na pátou příčku. To Brno, ať už zápas dopadne jakkoliv, zůstane i nadále třetí.

 

Autor: Jiří Carba