Oslabení Pražané bojovali, ale na rozjeté Karlovarsko to nestačilo

V dohrávce 8. kola UNIQA volejbalové extraligy mužů 2020/21 se na palubovce v Karlových Varech střetly týmy VK Karlovarsko a VK Lvi Praha. Domácí chtěli potvrdit dobrým výkonem vedení v tabulce a to se jim podařilo. Po přesvědčivém vystoupení zvítězili 3:0 a zcela jistě budou chtít tento výkon zopakovat i zítra v Praze.

VK ČEZ Karlovarsko – VK Lvi Praha 3:0 (25:20, 25:20, 25:16)

Rozhodčí: Kvarda Petr, Činátl René

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Keemink, Vašina, libero Pfeffer. Střídal: Baláž

Hosté: Janouch, Vodička, Král, Mihajlovič, Paták, Nedeljkovic, libera Ježek, Havlas. Střídali: Pliasetskyi, Kollátor, Toman L.

Ohlasy po utkání:

Lukáš Ticháček (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „My jsme dneska udělali první krok v našem víkendovém plánu. Tři body. Zítra samozřejmě budeme chtít zopakovat podobný výkon. Zítra to také nemusí stačit, budeme muset trochu přidat. Dneska Lvi míchali sestavou, nebylo to z jejich strany úplně ono. Vítězství nám přišlo docela lehce. Na zítra se určitě připravujeme na těžší zápas a já doufám, že se opět budeme po zápase usmívat.“

Jiří Novák (trenér VK ČEZ Karlovarsko): Pro nás je to důležité vítězství, gratuluji klukům. Nicméně jsme dneska hráli bez obrany, bez obrany na síti. Polaři neměli moc šancí čapat, protože jsme pořád měli problém s blockoutem nebo nám to chodilo mezi. Musíme se zítra připravit na ten zápas ještě o něco lépe než dnes.“

Jiří Král (kapitán VK Lvi Praha): „Gratulace domácím, zápas podle mě byl jednoznačný. My jsme měli nějaké absence, ale na to se nechci vymlouvat. Karlovarsko nás předčilo v razanci na servisu, na útoku, v lepší organizaci obrany. My jsme si nenašli činnost, ve které bychom je přehráli a pomohli si k nějakému ulehčení hry.“

Tomáš Pomr (trenér VK Lvi Praha): „Gratuluji soupeři, předvedl výborný výkon. Mě dneska mrzí počet nevynucených chyb na naší straně. To mě mrzí a zítra uvidíme. Je nový den a já věřím tomu, že Vary víc potrápíme.”

Popis utkání:

V prvním setu utkání se od začátku ujímají vedení domácí hráči. Dobrým útokem si vytvářejí náskok o pět bodů 11:6. Hostující hráči kupí chyby v útoku a tak je jejich trenér nucen si vzít první oddechový čas za stavu 15:10 pro Karlovarsko. Další tři rozehry a je tady druhý oddechový čas trenéra Pomra za stavu 17:11. Lvi se zatím nemohou dostat do dobrého zápasového tempa a střídají. Do hry přichází Pliasetskyi a Kollátor. Hráči Karlovarska mají první set dobře rozehraný a do koncovky jdou s náskokem sedmi bodů, 21:14. Za stavu 21:15 pro domácí se vrací do hry na straně Lvů Janouch a Mihajlovič. Lvi po několika výborných zákrocích v poli a následném útoku stahují náskok domácích na 22:19. Hráči Karlovarska si ovšem koncovku setu pohlídali a vyhráli první set 25:20 a ujímají se tak vedení v zápase 1:0 na sety.

Druhý set začínají opět lépe domácí hráči. První oddechový čas trenéra Pomra přichází za stavu 6:3 pro Karlovarsko. Oba krajní smečaři Karlovarska předvádějí spolehlivý výkon a tak se domácí celek stále drží o pět bodů, 13:8. Druhý set je vyrovnaný a Lvi stahují náskok domácích. Hráči obou družstev předvádějí výborné útočné akce, stav je 17:15 pro domácí. Po kvalitním podání a útoku Patrika Indry vede Karlovarsko 19:15 a přichází druhý oddechový čas Lvů v tomto setu. Domácí udržují vedení a do koncovky jdou s náskokem pěti bodů, 22:17. Vzápětí domácí celek chybuje na útoku a za stavu 23:20 přichází první oddechový čas trenéra Nováka. Po skvělých radách domácího trenéra ukončuje druhý set dvěma nekompromisními útoky Lukáš Vašina. Set tedy skončil 25:20 a Karlovarsko se ujímá vedení 2:0 na sety.

Třetí set začíná zkaženým podáním hostujícího nahrávače Janoucha a po něm dává domácí Indra dvě esa a za stavu 3:0 pro domácí je zde první oddechový čas Lvů. Druhý oddechový čas trenéra Pomra přichází za stavu 5:1 pro domácí. Karlovarsko pokračuje v dobrém výkonu a za stavu 9:1 přichází střídání na straně Lvů. Místo Patáka přichází na palubovku Ladislav Toman. Další střídání na straně hostů přichází za stavu 12:5 pro Karlovarsko. Na palubovku přichází jako v prvním setu dvojice Pliasetskyi a Kollátor. Domácí si ve třetím setu udržují pohodlný náskok, 15:10. Za stavu 21:14 pro domácí se na palubovce v dresu Karlovarska představuje mladý blokař Baláž. Domácí spolehlivě dohrávají třetí set do vítězného konce 25:16 a celé utkání tak vyhráli 3:0 na sety.

Autor: VK Karlovarsko