Perušič se Schweinerem bojují v Brazílii, hlavní soutěž začíná i v Turecku

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se po úspěšném turnaji ve slovinské Portoroži 2019, kde odehráli první kolo Kontinentálního poháru, přesunuli do brazilské Itapemy, kde včera začala hlavní soutěž čtyřhvězdičkového turnaje. První zápas sice čeští hráči podlehli domácímu páru Guto/Saymon v tie-breaku, dnes ale mají šanci na postup proti švýcarské dvojici Métral/Haussener. Na opačném straně zeměkoule bojovali v kvalifikaci na 2*hvězdičkový turnaj v tureckém Aydinu David Lenc s Filipem Habrem, kteří prošli do druhého kola, hlavní soutěž jim ale uzavřeli Bělorusové Dziadkou s Piatrushkou. Na stejném turnaji dnes v hlavní soutěži zahájí Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou.

logo 

Po odhlášení z malajského turnaje se Perušič se Schweinerem po dlouhé době představili alespoň ve Slovinsku, kde společně s Janem Dumkem a Václavem Berčíkem zvládli první fázi CEV Continental Cupu, když porazili Izrael a následně i domácí Slovince. V Brazílii hned na první zápas vyfasovali domácí mladé hráče Guta se Saymonem Barbosou. Čeští hráči předvedli s Brazilcema vyrovnanou hru, po dvou setech (18:21 a 21:17) měl o vítězi rozhodnout tie-break. Zde si však Ondra s Davidem nechali soupeře utéct a podlehli 8:15. Dnes od 14:40 tak Peruna s Davem čeká zápas o postup a třetí místo ve skupině proti švýcarskému páru Métral/Haussener.

Kromě českého páru se vyplatí sledovat na brazilském turnaji cestu kanadských hráček Heather Bansley a Brandie Wilkerson. V případě umístění Kanaďanek mimo nejlepší trojici se totiž v pondělním updatu světového žebříčku posunou Markéta Sluková s Barborou Hermannovou na první místo a minimálně na týden tak budou opět královnami plážového sportu!

V Turecku dnes začíná hlavní soutěž 2*hvězdy v Aydinu a od 9:10 na kurty vyběhnou i Míši Kubíčková s Kvapilovou. V prvním zápase vyzvou ruskou dvojici Moiseeva/Syrtseva. Svoji pouť na tureckém turnaji již za sebou mají David Lenc s Filipem Habrem. Ti ve včerejší kvalifikaci nejprve porazili Rusy Sivolapa s Yarzutkinem 21:14, 16:21 a 16:14, následně však stopku před main draw vystavili Bělorusové Dziadkou s Piatrushkou, těm Češi podlehli 0:2 (-16; -14).

Sledujte Český beachvolejbal také na Facebooku a Instagramu a nenechte si ujít důležité chvilky českého plážového volejbalu!

 

Autor: Petr Sixta, foto: CEV