O víkendu se strhnou boje o titul halového mistra republiky v kategorií do 18 i 22 let!

Pražské beachkluby na Ládví a na Pankráci hostí tento víkend 2019 UNIQA Halové mistrovství České republiky do 18, respektive do 22 let. V akci budou mimo jiné i medailisté z uplynulého šampionátu do 20 let.

logo

Souboje dospívajících talentů nabídne už páteční kvalifikace dívek kategorie do 18 let na Ládví. Do hlavní soutěže se následně podívá 24 dvojic v obou kategoriích a ty největší favority budeme opět hledat v hlavním městě. Na domácí turnaj se zcela jistě dobře připravili Václav Kůrka s Janem Březinou, ale rozhodně to nebudou mít lehké. Jan Berčík s Matějem Rumlem, Ondřej Heřman s Vojtěchem Poledníkem nebo Kryštof Oliva s Martinem Doudou během zimy ukázali, že potrápit umí i o několik let starší favority.

V ženské části turnaje bude největší pozornost směřovat k semifinalistkám uplynulé kategorie do 20 let Vanesse Hurníkové a Nikol Součkové. Medailové ambice však neskrývají ani sestry Příhodovy, Tereza je s Anitou Hájkovou nasazenou dvojkou, Markéta s Beátou Ročkovou budou útočit z třetí pozice. Po dlouhých patáliích se do zápasového rytmu vrací Adéla Jílková, která se svou spoluhráčkou Žanetou Holečkovou bude chtít navázat na stříbro z letního šampionátu do 17 let a 4. místo z kategorie do 18.

I ženská kategorie do 22 let má svou favorizovanou dvojici jasně danou. Evropská šampionka do 18 let z roku 2016 Marie-Sára Štochlová bude chtít s novou spoluhráčkou Mirkou Dunárovou zahájit společnou kariéru titulem z domácího turnaje. Že to ale nebude zadarmo budou chtít ukázat halové šampionky do 20 let Andrea Kinská se Zuzkou Kinclovou, nebo již Světovou sérií ostřílená Daniela Resová s Valentýnou Kužílkovou.

Mezi muži se jako favorité představí hlavně medailisté ze strahovského mistrovství, tedy v pořadí Jindra Zavadil s Kubou Šépkou, Adam Štoček s Tomášem Maixnerem a František Knobloch s Adamem Waberem. Zhatit plány na medaili budou chtít těmto hráčům například Vítek Beneš se Štěpánem Havlínem nebo Martin Maňas s Tadeášem Tezzele.

Již v neděli tak budeme znát hned čtveřici nových halových mistrů. Nenechte si tak ujít velikou možnost sledovat bitvy vycházejících hvězd českého beachvolejbalu!

Sledujte Český beachvolejbal také na Facebooku a Instagramu

 

Autor: Petr Sixta, grafika: Beachklub Ládví