FIVB 5* Gstaad, skupiny a předkolo play-off: Kolocová s Kvapilovou a Perušič se Schweinerem v Gstaadu končí sedmnáctí

Po pátečním dopoledni zůstává na 5*hvězdičkovém turnaji ve Gstaadu už jen Markéta Sluková a Barbora Hermannová. Zbylé dva páry, Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovu a Ondřej Perušič s Davidem Schweierem, končí po prvním kole play-off na 17. místě.

Ondra s Davidem dnes stejně jako před třemi týdny v Ostravě přehráli v utkání o postup ze skupiny brazilského mistra světa Evandra s jeho parťákem Vitorem Felipem. Výsledkem 2:0 (19; 23) napravili včerejší zaváhání ve skvělé sezóně s Poláky Brylem a Fijalkem, kterým podlehli vysoko 10:21 a 14:21. Perun s Davem si v Gstaadu ještě ve čtvrtek odpoledne zahráli play-off o postup do TOP 10 s dvojicí, která vyhrála minulý víkend 4*vězdu v portugalském Espinhu, se Samoilovšem a Smedinšem z Lotyšska. Dva vyrovnané sety s prodlouženými koncovkami Češi prohráli 22:24 a 20:22.

Markéta s Bárou si zajistily postup do druhého kola přímo vítězstvím ve skupině, už ve středu přehrály Slovenky Dubovcovou a Štrbovou 21:19 a 21:17, ve čtvrtek si poradily i s Američankami Branagh a Walsh Jennings, utkání vyhrály 2:0 (19; 14).

I druhý český ženský pár prošel do vyřazovací části. Poté, co včera Míša s Týnou nestačily na domácí Betschart a Hüberli (13:21; 15:21), dnes už proti Norkám Olimstad a Ulveseth nezaváhaly a vyhrály 21:15 a 21:12, což pro Češky znamenalo zisk třetího skupinového místa. V play-off se utkaly v pátek dopoledne s Kholominou a Makroguzovou z Ruska, pátý vzájemný zápas v této sezoně neskončil pro Kolocovou s Kvapilovou postupem, i ony se po porážce 0:2 (-16; -13) umístily sedmnácté.

 

Autor: Petr Sixta, foto: FIVB