FIVB 5* Gstaad, play-off: Barbora Hermannová s Markétou Slukovou na Majoru opět páté!

I na druhém 5*hvězdičkovém turnaji v roce 2018 končí Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou před branami semifinále! S Kanaďankami Bansley a Wilkerson se potkali na každém z posledních pěti utkání a kromě vyhraného finále v Ostravě na severoamerické hráčky nenašly recept. I přesto je páté místo skvělým výsledkem!

 

Hned na úvod - v celkovém součtu skončily české dvojice v Gstaadu lépe než téměř před půl rokem na Floridě. Bára s Markétou obhájily páté místo, Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou skončily opět sedmnácté, když stejně jako ve Fort Lauderdale nestačily na Rusky Makroguzovou s Kholominou. Svoje maximum na nejvyšším turnaji Světové série ale vylepšili Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, i těm se povedlo postoupit ze skupiny a konečnou stopku jim vystavili s obtížemi až bývalé světové jedničky Samoilovš a Smedinš.

Hermannová se Slukovou už v pátek postoupily do čtvrtfinále švýcarského turnaje, když porazily poslední domácí hráčky v turnaji Tanju Hüberli a Ninu Betschart 2:1 (17; -16; 9). Dnes se už potřetí za poslední dva měsíce střetli o semifinále s Bethanie Wilkeson a Heather Bansley, i tentokrát však na konci slavila kanadská dvojice. Maki s Bárou se s Gstaadem loučí s pátým místem po porážce 15:21 a 18:21.

Již v pondělí začíná v Nizozemsku Mistrovství Evropy, kde bude k vidění hned pět českých párů, "gstaadskou" výpravu doplní ještě Jan Dumek s Václavem Berčíkem a Martina Bonnerová se Šárkou Nakládalovou. Mezinárodního turnaje se dočkáme v průběhu příštího týdne i v Česku, od čtvrtka se na pražské Gutovce koná středoevropská MEVZA.

 

Autor: Petr Sixta, foto: FIVB