Do Pelhřimova míří prestižní beach turnaj, diváci na něm uvidí i české olympioničky!

Poprvé od roku 1995 se diváci v České republice mohou těšit na beachvolejbalový turnaj evropské volejbalové konfederace CEV. Ve dnech 3. - 6. listopadu se v Pelhřimově totiž uskuteční turnaj kategorie "satellite" 2016 CEV Beach Volleyball Satellite Pelhřimov. V překrásném sportovně relaxačním areálu Beachwell se představí celkem 24 párů v hlavní soutěži, dvanáct v každé kategorii. Čeští diváci se mohou těšit hned na dva české páry mužské a stejný počet ženských párů v hlavní fázi turnaje, další místo je pro Českou republiku připraveno pro vítězné páry "country kvóty". Ve velmi moderním sportovním centru Beachwell v Pelhřimově se již v loňském roce uskutečnilo mistrovství střední Evropy MEVZA, které opanovalo mezi ženami české duo Sluková/Hermannová. A právě české beachvolejbalové jedničky a účastnice letošních Olympijských her v Rio de Janeiru budou jedním z hlavních "taháků" beachvolejbalového víkendu. Vyvrcholení 2016 CEV Beach Volleyball Satellite Pelhřimov, tedy obě finálová utkání, budou vysílány na programu ČT SPORT, jeden přímým přenosem a jeden ze záznamu.

"Jsem osobně velmi rád, že se do České republiky podařilo přivést právě takovýto prestižní turnaj, a to zejména díky hlavnímu organizátorovi této akce - Vladimíru Kozlerovi. Velmi se všichni těšíme na konfrontaci českého beachvolejbalu se zahraniční špičkou a doufáme, že se na turnaji objeví i řada hvězd z mezinárodní scény," sdělil k blížící se akci Jan Dumek z úseku beachvolejbalu ČVS. 

Diváci se kromě českých jedniček Markéty Slukové a Barbory Hermannové mohou těšit i na český ženský pár číslo dvě - Kristýnu Kolocovou a Michaelu Kvapilovou. Nebudou chybět ani tuzemské mužské jedničky a naděje české beachvolejbalu Ondřej Perušič a David Schweiner. „Těšíme se na špičkový plážový volejbal a věříme, že spolu s diváky se nám podaří vytvořit  pravou atmosféru evropského turnaje,“ řekl hlavní organizátor akce Vladimír Kozler.

Ve hře bude kromě cenných bodů do mezinárodních žebříčků také "prize money" - v každé kategorii se totiž bude hrát o celkem 4000 euro.

Tisková konference před turnajem se uskuteční v úterý 1.listopadu 2016 od 10:00 hodin v areálu sportovního centra Beachwell. Účastnit se jí bude předseda Českého volejbalového svazu PaedDr. Zdeněk Haník, Ph.D., organizátor akce Vladimír Kozler i aktuálně nejúspěšnější český beachvolejbalový pár a letošních účastnice letních Olympijských her v Riu de Janeiro Markéta Sluková a Barbora Hermannová.

Na tiskovou konferenci i kvalitní vrcholový volejbal Vás zve Český volejbalový svaz a kolektiv sportovního centra Beachwell Pelhřimov.

 

Autor: Mgr. Michal Mezera, foto: Beachwell