Dnes se rozjely letošní beachvolejbalové soutěže

Po dlouhé pauze se hráči i diváci dočkali. Na pražském Strahově se v prvním turnaji Českého poháru 2020 potkali muži a v Litoměřicích byla zahájena Tipsport Beach Series žen. Přestože počasí úplně letní nebylo, tak beachvolejbalové dvojice předváděly velmi slušné výkony.

V Litoměřicích na 3* turnaji Tipsport Beach Series se představila naše ženská beachvolejbalová špička v čele s Markétou Nauch-Slukovou a Barborou Hermannovou. I když se diváci možná po tak dlouhé pauze těšili na nějaké to překvapení, žádné se nekonalo. Do zítřejších bojů o medaile postoupily favorizované páry celkem bez problémů. Výsledky dnešního dne můžete najít ZDE.

Zítřejší zápasy z Litoměřic můžete sledovat: kurt č.1 ZDE a kurt č.2 ZDE

Strahov přivítal první turnaj Českého poháru mužů 1*. Zde bylo přihlášeno neskutečných 56 dvojic, takže na některé zbylo místo náhradníků. Vzhledem k zranění svého parťáka Ondry Perušiče si naše jednička David Schweiner vybral mladého Adama Štočka a i s ním s přehledem postoupil ze skupiny. Velké očekávání vzbuzovala i dvojice „šestkařů“ Honza Hadrava a Donovan Džavoronok. Ani tito dva reprezentanti nezaváhali a postoupili ze skupiny bez ztráty „kytičky“, přestože zápas s Jindřichem Zavadilem a Josefem Havlasem musel rozhodnout až třetí zkrácený set. Výsledky dnešního dne můžete najít ZDE.

 

Autor: Jiří Carba, foto Chalupa, Kohelka