Český pohár 2* žen po boji vyhrála favorizovaná dvojice mistryň U22

Blížícím se termínem UNIQA MČR seniorů je zajímavé sledovat, jak kulminuje forma jednotlivých dvojic. Český pohár 2* žen přivítala brněnská Riviéra, AUTOMIMA Letní pohár mužů i žen Opava-Kylešovice, USN Letní pohár mužů pražský Strahov a Letní pohár Župy Jana Máchala brněnský Sokolák.

Po delší době byl na beachvolejbalovém kalendáři pro rok 2020 zařazen Český pohár, letos první dvojhvězdičkový. V poutavém prostřední brněnského koupaliště Riviéra se sešly špičkové beachvolejbalové týmy, nasazenými jedničkami byly po odhlášení těch českých, Marie Sára Štochlová a Martina Maixnerová. Právě ony se této pozice zhostily na výbornou a celým turnajem prošly bez porážky.

Nejblíže k ní však bylo v semifinále, kde vinou ranní prohry domácích Michaely Kulhánkové a Anny Pospíšilové na sebe narazil první a třetí nasazený tým. Nesmírné drama až do posledního míče sledovaly desítky fanoušků i návštěvníku Riviéry nejen zpoza hřiště, ale také přímo z tribuny na centrálním kurtu, kterou ráno organizátoři nechali postavit pro finálová utkání. Jakub Ulč v roli skvělého moderátora dokázal fanoušky rozfandit a vytvořit skvělou atmosféru.

Také finále a zápas o třetí místo přinesl velmi vyrovnaný a kvalitní beachvolejbal. V boji o třetí příčku zvítězil ve dvou setech (17, 28) domácí pár Kulhánková s Pospíšilovou nad Natálií Kolderovou s Michaelou Knoblochovou a bral bronz. Finále až čtyřbodovou šňůrou v tiebreaku dokázaly zápas otočit turnajové jedničky, které uspěly nad Miroslavou Dunárovou a Danielou Resovou.

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Matouš Müller, foto Viktor Šulc

V sobotu 8. srpna se v Areálu zdraví v Opavě uskutečnil AUTOMIMA Letní pohár mužů a žen. Hlavní soutěže mužů se zúčastnilo 12 párů, ženských dvojic bylo 7.

Mužskou soutěž ovládli Jan Bíl a Oskar Hofman, kteří ve finále porazili domácí tým David Kittel, Lukáš Kittel. V souboji o třetí místo se z vítězství radovali Jakub Moštěk a Jan Charousek, čtvrté místo zbylo na Vojtu Mukařovského s Michalem Urbanem.

Mezi ženami dominovaly zkušené Romana Elblová s Gabrielou Pokornou, které za celý den neztratily ani set a zaslouženě tak obsadily první místo. Druhé místo ukořistily Mila Stanojkovič a Nela Tobiášová. V zápase o třetí místo si Marie Makovcová a Natálie Žůrková poradily s Nelou Sudovou a Kristýnou Müllerovou.

Kompletní výsledky muži, ženy

Autor: Jan Pavelek

 

Z Prahy si zlato odváží nasazené dvojky František Knobloch s Martinem Melmukou a Sokolák v Brně ovládla Tereza Baláková s Klárou Faltínovou.

Kompletní výsledky: muži - Strahov, ženy - Sokolák

Příští víkend nás čekají pouze tři turnaje mužů v čele s WSPK Českým pohárem 3* mužů na pražském Pankráci.

 

Autor: Jiří Carba