Český beachvolejbal mění vedoucího, nově ho povede exreprezentant Martin Lébl

Vedení Českého volejbalového svazu představilo v uplynulých dnech nového vedoucího úseku českého beachvolejbalu. Tím se stal šestatřicetiletý Martin Lébl, někdejší kapitán šestkového národního týmu ČR či účastník Olympijských her v plážovém volejbale v Sydney, který nahrazuje na vedoucím postu Jana Dumka. Ten se chce nadále plně věnovat hráčské kariéře i doktorandskému studiu na VŠ. Cílem Lébla v následujících letech je přinést do českého beachvolejbalu větší profesionalizaci či zlepšit komunikaci uvnitř i vně beachvolejbalového prostředí.

Šestatřicetiletý Martin Lébl získal během své bohaté hráčské kariéry několik významných ocenění,  hned pětkrát se stal nejlepším českých volejbalistou roku. Pyšnit se může i „titulem“ hráč desetiletí.  Za zmínku stojí  také dvě prestižní ocenění – za nejlepšího útočníka evropského šampionátu v roce 2001, i o dva roky později v rámci Světové ligy.  Ve sbírce úspěchů Martina Lébla nechybí ani titul na tuzemském šampionátu v plážovém volejbale či účast na OH v Sydney v roce 2000. A právě beachvolejbalu se jedna z českých volejbalových ikon posledních let věnovala také po ukončení hráčské kariéry. „Chtěl bych moc poděkovat vedení Českého volejbalového svazu za možnost spolupodílet se na rozvoji a profesionalizaci českého beachvolejbalu. Děkuji také Honzovi Dumkovi, který udělal během svého působení v této pozici velký kus práce,“ řekl šestatřicetiletý Lébl krátce po svém nástupu.

Nový vedoucí úseku českého beachvolejbalu uspěl v nedávném výběrovém řízení a již byl také potvrzen Správní radou Českého volejbalového svazu.

A jakým směrem by český beachvolejbal měl směřovat v následujících letech? „Určitě budu chtít sjednotit celý český beachvolejbal, potažmo Českou asociaci beachvolejbalových klubů (ČABVK) a Asociaci beachvolejbalu (ABV). Budu bojovat také za výraznější profesionalizaci tuzemského plážového volejbalu a za zlepšení komunikace uvnitř i vně beachvolejbalové prostředí,“ nastínil své plány Lébl.

Vedení Českého volejbalového svazu děkuje Janu Dumkovi za odvedenou práci a novému vedoucímu Martinu Léblovi přeje hodně sil a úspěchů v jeho nové pozici. 

 

Autor: Mgr. Michal Mezera