České jedničky měly v semifinále Tipsport Beach Series v Litoměřicích namále

V Litoměřicích dnes vyvrcholil první díl české 3* beachvolejbalové tour Tipsport Beach Series. Počasí opět hráčkám nepřálo. Jak se očekávalo, turnaj vyhrály české jedničky Markéta Nausch–Sluková s Barborou Hermannovou, ale neměly to vůbec jednoduché. Jak v semifinále, tak i ve finále musely svést třísetovou bitvu.

Litoměřice se probudily do chladného deštivého rána a bylo jasné, že sluníčko jen tak nevykoukne. Do semifinále se podle očekávání bez porážky probojovaly dva naše nejvýše nasazené páry, Markéta Nausch-Sluková s Bárou Hermannovou a Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou. Zmiňovanou dvojici doplnila Martina Williams se Sárou Olivovou a Marie Sára Štochlová s Martinou Maixnerovou. MK duo zvládlo své semifinále bez ztráty, i když druhý set musela rozhodnout až nejtěsnější koncovka. To české jedničky měly namále. S výborně hrajícími svěřenkyněmi Michala Palinka (Williams/Olivová) potvrdily svůj postup až nejtěsnějším rozdílem (15:13) v rozhodující třetí sadě.

Svoji horu smůly si Martina se Sárou vybraly i v zápase o třetí místo, kdy podlehly stejným rozdílem Marii Sáře Štochlové a Martině Maixnerové. „Škoda, máme za sebou dva těsně prohrané tiebreaky, ale každý byl jiný. V semifinále jsme hrály proti favoritkám a o bronz jsme asi byly favoritkami my,“ říká Martina Williams. „Mrzí nás oba, v tom prvním to chtělo asi ještě trochu přitlačit na servisu a v koncovkách tiebreaku je to taky trochu o štěstí,“ dodává její parťačka Sára Olivová.

loog

Očekávané finále bylo celý první set vyrovnané, až bodem přímo z podání v koncovce rozhodla Míša Kubíčková. Do druhého setu Markéta s Bárou nastoupily s větším odhodláním a hlavně s razantnějším servisem a celkem lehce vyrovnaly stav zápasu. Opět musela rozhodnout třetí zkrácená hra. V té si české jedničky od začátku udržovaly mírný náskok a nedovolily Míšám utkání ještě zdramatizovat. „Ukázalo se, že není samozřejmostí, že nasazené jedničky musí vždycky vyhrát. I když nám se to nakonec podařilo, ale jak říkáš, v semifinále jsme měly namále. Nakonec jsem docela ráda, že jsme se dostaly do těch tiebreaků, protože se dostaneš pod jiný tlak než při tréninku. Nebudeme si nalhávat, že se ten devítiměsíční herní výpadek neprojeví. Musíme ještě potrénovat, ale jsem ráda, že se nám turnaj v Litoměřicích nakonec podařil vyhrát,“ zamýšlí se nad průběhem semifinále a finále Barbora Hermannová. „První set jsme s holkami držely krok a vyšla nám koncovka, ale to neznamená, že je vyhráno. Pak nás zatlačily a my jsme se už nedokázaly dotáhnout,“ konstatuje smutně Míša Kvapilová. „Holky v druhém a třetím setu zlepšily servis, odtáhly nás od sítě, a jak říká Míša, když vám takovýto soupeř odskočí, už těžko si nechá vítězství vzít,“ dodává Míša Kubíčková.

Podrobné výsledky ZDE

Tipsport Beach Series 3* pokračuje příští týden, kdy tuto ženskou tour přivítá pražský Strahov. Jak se v Litoměřicích ukázalo, česká špička je vyrovnaná a můžeme se těšit na kvalitní ženský beachvolejbal.

 

Autor: Jiří Carba, foto: ČVS/Kohelka