Brněnský Sokolák přivítal na svém písku beachvolejbalové kadetky

Poslední květnový víkend se na Sokolském koupališti v Brně odehrál první turnaj kategorie kadetek. Po dlouhé volejbalové pauze byl poznat velký zájem o turnaj, vzhledem k více než 30 přihlášeným dvojicím.

Sobotní odpoledne se odehrála kvalifikace, ve které většina z 18 hrajících dvojic hrála vůbec o své první body do kadetského žebříčku. Do neděle se po bojovných výkonech probojovalo pouze 6 nejlepších dvojic.

V neděli se i přes nepřízeň počasí bojovalo už od rána o postup z čtyřčlenných skupin. Během dne se počasí trochu umoudřilo a ve čtvrtfinále mohli diváci sledovat krásné souboje mezi domácími hráči Sokola Brno I a dvojicemi z Prahy a Karviné. Do semifinále se probojovaly tři domácí dvojice a jedna dvojice pražská. Bronz si nakonec po lítém třísetovém boji odnáší mladá nadějná sokolská dvojice Alžběta Jagelská a Tereza Lajkebová po vítězství nad Žanetou Foxovou a Michaelou Vlčkovou z Prahy. Finále bylo nakonec čistě sokolskou záležitostí, kdy nakonec zlato urvala dvojice Kristýna Koblížková s Alžbětou Tomášovou a stříbro zbylo na Noemi Jeřábkovou a Sabinu Matouškovou. Všechny stupně vítězů tak obsadily domácí sokolské dvojice.

Turnaj byl velice kvalitně obsazen. Velká konkurence přispívá rychlejšímu rozvoji hráček a celkově zkvalitnění této i dalších kategorií.

 

Autor: Radomír Vinkler