Bratři Džavoronokové ovládli turnaj Českého poháru v Doubravicích

Další kolo Českého poháru měli na programu muži v Doubravicích na Pardubicku. Poprvé se zde na kurtu sešli bratři Donovan a Matyáš Džavoronokové a svoji premiéru hned dotáhli do vítězného konce. Ženy měly uplynulý víkend na programu dva turnaje Letního poháru. Jeden přivítaly pražské Střešovice a druhý brněnský „Sokolák". V Brně se odehrál i další turnaj Letního poháru mužů.

První červencový víkend přivítal areál v Doubravicích další zastávku mužské tour. Turnaj Českého poháru začal páteční kvalifikací, ze které postoupilo 6 týmů. V sobotu ráno pak odstartovala hlavní soutěž. Do nedělních finálových zápasů postoupilo nejlepších osm týmů. Mezi těmi si nejlépe vedli bratři Donovan Džavoronok a Matyáš Džavoronok, kteří turnaj ovládli. Druhé místo bere František Knobloch a Martin Melmuka. Třetí místo si odváží Patrik Maňas a Jiří Sedlák. Ještě jednou gratulujeme.

Autor: Ondřej Kolder

 

V Brně na Sokolském koupališti se uskutečnil Letní pohár žen. Turnaje se zúčastnila nejen většina nejlepších dvojic z Brna, ale také jedna zahraniční dvojice. Polský tým ovšem výsledným pořadím výrazně nezamával, a turnaj dopadl podle očekávání vítězstvím prvních nasazených Michaely Kulhánkové s Aničkou Pospíšilovou. Ty ve finále porazily jinou brněnskou dvojici, a to Simonu Janečkovou s Ivanou Cebákovou. Bronz nakonec brala nadějná mladá dvojice Michaela Břínková s Kylie Neuschaeferovou. Turnaj se odehrál bez velkých komplikací za podpory nejen krásného počasí, ale i samotných hráček, které musely spoustu zápasů také rozhodovat.

Autor: Radomír Vinkler

 

Začátek Letního poháru v pražských Střešovicích v neděli nepřál nejvýše nasazeným dvojicím. Slunce a nárazový vítr svědčil spíše níže nasazeným dvojicím. Ve vyřazovacích zápasech se zaváhání povedlo napravit pouze třetímu nasazenému páru Skalická / Šauerová, který to dotáhl až do finále. I přes výraznou podporu dětí z příměstského tábora však ve finále děvčata podlehla dvojici Píclová / Mrázová. Tato dvojice se do finále musela probít až ze sobotní kvalifikace, celým turnajem však prošla bez zaváhání a po ovládnutí koncovky tiebreaku si mohla užít zlaté medaile. Souboj zklamaných o třetí místo vyzněl lépe pro dvojici Dostálová / Bendíková, které si po prohraném semifinále spravily chuť a porazily pár Šašková / Příhodová.

Autor: Ondřej Šimša

 

O víkendu se na Sokoláku kromě LP žen konal i Letní pohár mužů. Počasí vyšlo výborně, až jsme v některých chvílích hráčům nezáviděli. Celkem se zúčastnilo 23 týmů z celé republiky a bylo se na co koukat. Semifinálové boje i finálové zápasy byly velmi napínavé a končily nejtěsnějšími rozdíly. Z vítězství se radovala dvojice Jan Kasan a Martin Pavlovský, kteří porazili v tibreaku sokolíky Dana Sedláka a Kubu Rulíška. O 3. místo se popral Jakub Šépka a Tomáš Semerád proti Martinovi Bártovi s Ondřejem Rédlem. V tiebreaku se nakonec radovala první jmenovaná dvojice.

 

Autor: Markéta Stará